Ainoana Suomessa - luomutuotteita lampaanmaidosta!

 

Valmistamme lampaanmaitotuotteita omassa pienessä laitoshyväksytyssä elintarviketilassa, omasta lampaanmaidosta, täysin ilman lisäaineita.  Lampaanmaitomme tuoteperheen nimi Utu on vanha varsinaissuomalainen karjan kutsumahuuto, jolla myös meidän lampaamme kutsutaan lypsylle: "Utu-utu-utu, tulkaa!".

 

Luontaisesti runsasproteiinista

Lampaanmaito on täyteläistä maitoa. Lehmänmaitoon verrattuna siinä on tuplasti rasvaa. Lampaanmaidossa on korkean kuiva-ainepitoisuus ja myös proteiinipitoisuus on luonnostaan korkea. Käsittelemme maitoa  tuotteita valmistettaessa mahdollisimman vähän maidon luonnollisten ominaisuuksien säilyttämiseksi, esim. maitoa ei homogenoida.

 

Erityisruokavalioille

Lampaanmaito on A2-maitoa, joka ei sisällä A1-betakaseiini proteiinia. Lampaanmaito sopii useimmille lehmänmaitoallergikoille ja lukemattomat laktoosi-intolerantikot ovat kokeilleet maitoa onnistuneesti.  Lampaanmaidon maku on lehmänmaidon kaltainen, mutta samettisempi ja pehmeämpi.

 


Utu- Lempeä lampaanmaitojugurtti

Ravintosisältö / 100g
Energia 452 kJ / 108 kcal
Rasva 7,0 g
josta tyydyttyneitä 4,6g
Hiilihydraatit 5g
joista sokereita 5g
Proteiini 6g
Suola 0,1g

Utu-lampaanmaitojugurtti sisältää maidon sellaisenaan. Joukkoon lisätään vain hapate ja uskomattoman ravintorikkaasta maidosta ei muodostu ollenkaan hävikkiä. Luonto on suunnitellut maidon joka sisältää kaikki karitsan kasvulle tarpeelliset rakennusaineet. Kun karitsa kasvaa monimahaiseksi märehtijäksi eikä tarvitse enää maitoa, me tarjoamme lopun maidon Sinulle joka olet pikkukaritsan tapaan yksimahainen!

 

 

 

 

Lampaanmaidon koostumus verrattuna muihin eläimiin:
http://www.sheep101.info/dairy.html
http://www.weedemandreap.com/milk-showdown-cow-sheep-goat/

 

Myyntipaikat 2019:


JUGURTTI:

K-kaupat, K-Supermarketit ja K-Citymarketit ympäri Suomen

SALE Rymättylä

Mikolan luomutila, Rymättylä

Isotalon Mansikka, Merimasku


LIHAA RAVINTOLAN LISTOILLA

Turun Seurahuone / Gunnar

Merimaskun Rantamakasiini

Ravintola Skörd, Helsinki