Ainoana Suomessa - luomutuotteita lampaanmaidosta!

 

Valmistamme lampaanmaitotuotteita omassa pienessä laitoshyväksytyssä elintarviketilassa, omasta lampaanmaidosta, täysin ilman lisäaineita.  Lampaanmaitomme tuoteperheen nimi Utu on vanha varsinaissuomalainen karjan kutsumahuuto, jolla myös meidän lampaamme kutsutaan lypsylle: "Utu-utu-utu, tulkaa!".

 

Luontaisesti runsasproteiinista ja vähärasvaista

Lampaanmaito on supermaitoa. Lehmänmaitoon verrattuna siinä on tuplasti rasvaa, joten jäätelöön ei tarvitse lisätä kermaa. Siksi se on vähärasvaisempaa kuin tavalliset kermajäätelöt. Lampaanmaidon korkean kuiva-ainepitoisuuden ansiosta jäätelössä ei tarvita  sakeuttamisaineita ja jugurtista ei muodostu ollenkaan hävikkiä; yksinkertaista ja ekologista eikö totta! Lampaanmaidon proteiinipitoisuus on luonnostaan korkea. Käsittelemme maitoa  tuotteita valmistettaessa mahdollisimman vähän maidon luonnollisten ominaisuuksien säilyttämiseksi, esim. maitoa ei homogenoida. Salainen reseptimme on että litrasta maitoa tulee litra jugurttia ja jäätelöön on etsitty niin pieni sokerimäärä kuin jäätelönvalmistus suinkin antaa myöden. Utu-lampaanmaitotuotteet ovat koostumukseltaan konstailemattomia ja ihanan puhtaita.

 

Erityisruokavalioille

Utu sopii useimmille lehmänmaitoallergikoille ja lukemattomat laktoosi-intolerantikot ovat kokeilleet Utua onnistuneesti. Lampaanmaidon maku on lehmänmaidon kaltainen, mutta samettisempi ja pehmeämpi. Tuotteissamme ei ole glukoosisiirappia tai muitakaan lisäaineita. Gluteenia tai pähkinöitä ei myöskään kulje tuotantolinjoillamme.

 

Utu-lampaanmaitojäätelö

Ravintosisältö / 100g
Energia 719,2 kJ  / 170,9 kcal

Rasva 6,2 g
josta tyydyttyneitä 4,0 g
Hiilihydraatit 20,3 g
josta sokereita 19,2 g
Proteiini 6,5 g
Suola 0,1 g

Utu-lampaanmaitojäätelön raaka-aineluettelo on uskomattoman lyhyt, se sisältää ainoastaan luomumaitoa, luomusokeria ja luomumaun, täysin ilman lisäaineita tai rakenteen paranteita! Jäätelöä on saatavana neljää eri makua; vanilja, suklaa ja kookos ja jugurtti-hunaja. Jäätelö on gluteeniton ja pähkinätön, vaniljajäätelö sisältää muista poiketen neljäntenä raaka-aineena kananmunankeltuaista. 

 

 

Utu- Lempeä lampaanmaitojugurtti

Ravintosisältö / 100g
Energia 452 kJ / 108 kcal
Rasva 7,0 g
josta tyydyttyneitä 4,6g
Hiilihydraatit 5g
joista sokereita 5g
Proteiini 6g
Suola 0,1g

Utu-lampaanmaitojugurtti sisältää maidon sellaisenaan. Joukkoon lisätään vain hapate ja uskomattomasta ravintorikkaasta maidosta ei poistu edes heraa! Luonto on suunnitellut maidon joka sisältää kaikki karitsan kasvulle tarpeelliset rakennusaineet. Kun karitsa kasvaa monimahaiseksi märehtijäksi eikä tarvitse enää maitoa, me tarjoamme lopun maidon Sinulle joka olet pikkukaritsan tapaan yksimahainen!

 

 

 

 

Lampaanmaidon koostumus verrattuna muihin eläimiin:
http://www.sheep101.info/dairy.html
http://www.weedemandreap.com/milk-showdown-cow-sheep-goat/

 

Myyntipaikat 2019:


VALTAKUNNALLISESTI:

Eggspress (jäätelö)

K-kaupat (jugurtti)

 

REKO LÄHIRUOKARENGAS:

parillisten viikkojen keskiviikot: Turku Länsikeskus, Raisio, Naantali (jäätelö, jugurtti, liha)


RYMÄTTYLÄ

Ajolanranta, kesäkahvila(jäätelö)
Mikolan luomutila (jäätelö ja jugurtti)
Röölän kyläkauppa (jäätelö ja jugurtti)
Rymättylän Sale (jäätelö ja jugurtti)

MERIMASKU

Isotalon tila (jugurttia mansikkamyynnin yhteydessä)
Rantamakasiini (jäätelö)

RAISIO

Putiikki Vanha-Vanto (jäätelö)
Tammiston tila (jäätelö)

NAUVO

Kirjais Bybutik & Marina (jäätelö ja jugurtti)

 

TAMMELA

Vekkilän museotila (jäätelö)