Tuotteet

Karitsanlihaa, lampaanmaitoa ja taljoja

Saaristolaistiloille tyypillisenä jaamme toimintamme erilaisiin osa alueisiin ja jatkojalostamme tuotteita myös itse. Meillä on myynnissä herkullista karitsanlihaa. Meiltä voit myös ostaa muita tuotteita kuten upeita ja yksilöllisiä turkistaljoja sekä luonnonsävyisiä villalankoja. Tarjoamme myös tutkimuspalveluja yrityksille, yliopistoille ja tutkimuslaitoksille.

Jäätelöä lampaanmaidosta

Valmistamme täysin lisäaineetonta Utu-lampaanmaitojäätelöä! Tämä on ainutlaatuinen herkku Suomessa ja harvinainen myös koko maailmassa.

Lajinmukaisesti kasvatettua karitsanlihaa

Tilallamme tuotettu liha on niin kutsuttua niittylihaa. Ruokinta perustuu luonnonkasveihin ja apilanurmeen, ja antaa lihalle upean maun. Ruokinnansuunnittelu onkin intohimomme. Kiinnitämme lisäksi toiminnassamme erityisestä huomiota eläinten lajinmukaiseen kasvatukseen ja käsittelyyn.

Lampaanmaitoa

Olemme tällä hetkellä Suomen ainoa lampaanmaidon tuottaja. Rutiininomainen lypsytyö aloitettiin kesäkuussa 2012. Ensimmäiset vuodet lypsettiin ainoastaan ahvenanmaanlammasta. Vuonna 2014 lypsyn hankittiin lisäksi itäfriisiläisiä maitolampaita.

Upeita yksilöllisiä turkistaljoja

Viikinkien ajoilta saakka säilynyttä harvinaista villalaatua kutsutaan myös muinaisvillaksi. Meillä on myynnissä sekä alkuperäisen saaristolaisrodun sisustustaljoja että tuontirotujen muhkeita käyttötaljoja. Jokainen talja on väritykseltään ja villaltaan erilainen ja yksilöllinen.

 

Elintarvikehuoneistomme on tarkastettu viimeksi 28.5.2019. Linkki tuloksiin löytyy täältä.